Vihreiden puoluekokous järjestettiin 28.-29. syyskuuta 2024 Espoon Dipolissa. Kokouksen tärkeimpänä asiana oli Vihreiden uuden strategian hyväksyminen. Asialistalla oli myös muutama sääntömuutos ja poliittisia puheenvuoroja kentän joka laidalta. Tänä vuonna, ehkäpä odotetusti, puhuttivat Elokapinan viimeaikainen toiminta, Hukkajoen raakkutuho, kuukkelit ja metsien tila, virtavedet sekä Itämeri. Näiden ilmeisen vihreiden teemojen lisäksi nostettiin myös koulutus- ja turvallisuuspoliittisia epäkohtia, kuten opiskelun tukien leikkaukset ja sotatilanteet niin lähellä kuin kaukana.

Edelleen puolueessa pidetään tärkeänä meille keskeisiä, vihreitä arvoja ja niiden takana seisomista, oli tilanne mikä hyvänsä. Suomessa, niinkuin muuallakin, olisi syytä rohkeasti lähteä ajamaan pitkän tähtäimen talouspolitiikkaa, jonka tuotot materialisoituvat ehkä hitaammin, mutta sitäkin kestävämmin. Sellaista talouspolitiikkaa, joka takaisi elinkelpoisen planeetan vielä tulevaisuudessa. Kasvunjälkeistä taloutta. Toteutamme tieteeseen perustuvaa politiikkaa, kannustamme visiointiin ja innovointiin. Jaksamme olla optimistisia myös tässä polarisoituneessa ajassa, emmekä kaihda tärkeistä asioista puhumista.

Ja olihan meillä sunnuntaina Uudenmaan Vihreiden järjestämät kinkerit, joissa yhteislaulujen lisäksi kuultiin poliittisia puheenvuoroja, ja joka oli niin suosittu, ettei huoneessa ollut kaikille halukkaille tilaa. Onneksi käytävälläkin voi laulaa!

Lisää puoluekokouksesta löytyy Vihreiden sivulta: https://www.vihreat.fi/puoluekokous-2024/